sâmbătă, 17 mai 2014

Pui la cuptor cu ierburi și citrice



Uleiuri presate la rece, 100% naturale, puteti cumpara de aici: www.2e-prod.ro


Ingrediente:
8 pulpe de pui, cu piele și os (eu am folosit doar pulpe inferioare, dar merg și cele superioare)
60ml ulei de măsline extravirgin de la Cardinal
4 căței de usturoi tocați foarte mărunt
30g zahăr
2 lămâi, una feliată și una căreia îi stoarcem sucul
2 portocale, una feliată și una căreia îi stoarcem sucul
1/2 linguriță boia dulce
1/4 linguriță fulgi de ardei iute zdrobiți
sare și piper după gust
1 ceapă tăiată felii subțiri
1 linguriță cimbru uscat (sau proaspăt dacă aveți, tocat)
1 lingură rozmarin uscat (sau proaspăt dacă aveți, tocat)
Preparare:
Încingem cuptorul la 200 grade C.
Într-un vas mic amestecăm uleiul de măsline împreună cu usturoiul, zahărul, sucul de lămâie și de portocale, boia și fulgii de ardei zdrobiți, sarea și piperul. Dacă aveți timp, lăsați pulpele de pui la marinat în acest amestec pentru cel puțin o oră, la frigider.


Apoi se pun pulpele de pui într-un vas care va merge în cuptor, cu pielița în sus. Se toarnă amestecul de ulei peste carne, având grijă să învelească bine toate pulpele, dacă nu le-ați lăsat la marinat. Dacă ați marinat pulpele, turnați oricum tot lichidul peste ele.

Se aranjează feliile de lămâie și de portocală în jurul puiului, deasupra lui și pe sub el, și se presară apoi ierburi uscate din belșug, sare și piper.


Se dă vasul la cuptor, neacoperit, pentru aproximativ o oră, până când se face puiul bine.


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...