sâmbătă, 1 iunie 2013

Broccoli quiche with olives and cheese / Quiche cu broccoli si masline




Sursa de inspiratie a fost site-ul Just Love Cookin, dar am schimbat destul de mult, așa că vă redau mai jos pașii.

Ingrediente:
pentru aluat:
- 200g făină
- 100g unt rece
- 50g telemea rasă
- 2-3 linguri apă rece

pentru topping:
- 400g broccoli
- 15-20 măsline negre fără sâmburi
- 50g telemea tăiată cubulețe
- 3 ouă
- 200 ml lapte (sau smântână, dacă aveți, iese și mai bună)
- sare

Preparare:
Am pregătit același aluat ca la tarta cu spanac: (http://retete-de-mancaruri.blogspot.ro/2013/05/rete-culinare-tarta-cu-spanac-si.html) am frământat făina și untul până s-au fărâmițat,

 apoi am adăugat brânza rasă și am mai frământat un pic (De data asta n-am mai avut cașcaval, am vrut să văd dacă merge și cu brânză. Merge! :-D )

 Apoi am adăugat 2-3 linguri de apă ca să leg compoziția, am făcut o bilă din ea și am dat-o la frigider 30 de minute - o oră. După aceea am întins aluatul, l-am așezat într-o formă de tartă și am înțepat cu furculița din loc în loc. Am dat-o la cuptor (foc mic spre mediu) vreo 15 minute.

Am pus broccoli la fiert în apă cu sare vreo 2-3 minute (am pus buchețelele în apă după ce aceasta a dat în clocot), iar apoi le-am scurs și le-am lăsat la răcit câteva minute.

Când s-au răcit, am așezat buchețelele în tartă,

 apoi am adăugat măslinele feliate și cubulețele de brânză.

Am bătut ouăle cu puțină sare, apoi am adăugat laptele/ smântâna și le-am amestecat împreună.

 Am turnat acest amestec peste tartă
 și am dat la cuptor pentru încă vreo 30 de minute (până se încheagă bine amestecul de ou cu lapte.

Poftă bună!



Broccoli quiche with olives and cheese

Ingredients:
crust:
- 200g all-purpose flour
- 100g chilled, unsalted butter
- 50g cheese
- 2-3 tbs cold water
topping:
- 400g broccoli
- 15-20 black olives, without the cores
- 50g cheese cut into small cubes
- 3 eggs
- 200ml milk (or sour cream if you have, it's even better)
- salt

To prepare the crust, combine the flour and the butter until mixture resembles coarse meal. Then add the cheese and mix for a while longer. Add a couple of tbs of cold water until the mixture is combined, form a ball and refrigerate it for 30 minutes - 1 hour. When it's ready, roll the dough into a circle, place it in a pie plate and pierce the bottom and sides of the dough with a fork. Bake the crust for about 15 minutes in low to medium temperature (160-180° Celsius).

To prepare the filling, boil the broccoli in salted water for about 2-3 minutes (place the broccoli in the water after it started boiling already), then chill for a few minutes.
When chilled, place the broccoli in the pie plate, then add the olives and the little cheese cubes.
Stir the eggs with a whisk together with a pinch of salt, then add the milk/ sour cream. Pour the egg mixture over the tart and bake for another 30 minutes until filling is set.

Bon appétit!

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...