Ingrediente (pentru vreo 6 porții):
- 800g pulpă de dovleac tăiată cubulețe
- 4 mere roșii
- 600ml suc de mere
- 1400ml concentrat de legume
- 2 cepe
- 40g ghimbir
- o lingură unt
- 200g smântână
- sare și piper după gust
Preparare:
- Se cojoește ceapa și ghimbirul și se toacă mărunt. Se călesc într-o lingură de unt, până când ceapa devine sticloasă.
- Se adaugă pulpa de dovleac și se prăjește 5 minute.
- Se stinge cu concentrat de legume și cu suc de mere, se condimentează cu sare și piper și se dă în clocot. Se fierbe la foc mic 10-12 minute.
- Între timp se cojesc merele, se îndepărtează semințele și se taie cuburi. Se adaugă la supă și se mai fierb cca. 5 minute, la foc mic, până se înmoaie.
- Se scoate un polonic de cuburi de mere și dovleac.
- Restul de supă se mixează, se drege cu smântână și se condimentează cu sare și piper, după gust.
- Când se servește, se ornează cu cuburi de mere și dovleac.
Poftă bună!
O supica delicioasa!
RăspundețiȘtergereBine ai venit Paula!
ȘtergereImi spunea cineva ca in loc de mere, pune morcovi si portocala. O sa incerc.
O saptamana minunata!
in general imi plac supele crema, fac de legume, ciuperci, mazare, de dovleac inca nu am pregatit
RăspundețiȘtergereanaflorin2005@yahoo.com
Nu prea sunt pe gustul meu supele creme, insa gusturile nu se discuta asa ca nu va doresc decat pofta buna celor care incercati. Iar in legatura cu punerea morcovilor in loc de mere cred ca este o idee mai buna! agnes14181@yahoo.com
RăspundețiȘtergere