Ingrediente:
- 250g ciocolată cu minim 70% cacao
- 250g unt
- 180g zahăr
- 150g făină
- 5 ouă
- 1 lingură cu vârf de cacao pudră
- 1 linguriță praf de copt
Preparare:
Se topesc ciocolata și untul, ușor, la bain-marie (sau într-o cratiță cu fundul gros, deasupra unei flăcări mici). După ce s-au omogenizat, se lasă să se răcească puțin.
Se bat ouăle cu zahărul, până ce acesta se topește.
Se amestecă cele două compoziții, untul cu ciocolata cu ouăle și zahărul.
Se adaugă pudra de cacao, praful de copt și făina.
Se omogenizează cu blândețe compoziția
și se coace tarta 15 minute în cuptorul încins la 180 de grade (foc mediu), într-o tavă termorezistentă, cu diamentrul de 25-30 cm, unsă în prealabil.
Tarta este foarte amăruie (ciocolata neagră + cacao), așa că merge foarte bine lângă o cupă de înghețată de vanilie!
Pofta buna!
Era normal sa vin sa apreciez acest desert care are atata ciocolata in el :D E ceva ce n-as putea refuza niciodata!
RăspundețiȘtergereEu sunt topita dupa ciocolata, si dupa orice contine ciocolata asa ca aceasta prajitura simpla de ,,bucatarit" este delicioasa. Cui nu-i place ciocoLUNGA? agnes14181@yahoo.com
RăspundețiȘtergere