duminică, 12 iulie 2015

Cheesecake cu vișine, fără crustă


Îmi place foarte mult cheesecake-ul, dar mi se pare o rețetă la care trebuie să stai să bibilești un pic. Așa că atunci când am dat de rețeta asta mai rapidă, fără crustă, și în plus plină de vișine delicioase, am zis că trebuie neapărat s-o fac! Vișinele și brânza alcătuiesc una dintre cele mai savuroase combinații, iar când se întâlnesc într-o prăjitură care se servește rece, puține lucruri mi se par mai răcoritoare de atât!Ingrediente:
300g cremă de brânză
100g smântână
2 linguri de miere (sau 100g zahăr)
2 ouă
1 linguriță esență de vanilie
1/2 kg vișine, cărora le scoatem sâmburii.

Preparare:
Întâi și întâi pornim cuptorul să-l preîncălzim la 180 grade Celsius.
Apoi punem hârtiuțe într-o formă de copt brioșe, și așezăm câte 3-4 vișine pe fundul fiecăreia.


Amestecăm într-un bol crema de brânză, smântâna, ouăle, mierea și esența de vanilie, până când obținem o compoziție omogenă. Mai adunăm din când în când cu o spatulă compoziția de pe marginile castronului, ca să nu lăsăm nimic în urmă. Ideal este să lăsăm ingredientele să ajungă la temperatura camerei înainte de a le mixa, pentru a obține compoziția perfect de cremoasă și ușoară.
După ce terminăm de mixat, trebuie să bătem de câteva ori castronul de bufet, pentru a scoate toate bulele de aer.
Cu ajutorul unei linguri sau o lingură pentru servit înghețata, împărțim compoziția în mod egal în toate formele de brioșe, iar la sfârșit, batem din nou de câteva ori, ușor, tava de brioșe de bufet.
Așezăm câte o vișină în vârf și dăm tava la cuptor pentru 15-20 de minute. 


După acest timp, oprim focul la cuptor, dar mai lăsăm cheesecake-ul înăuntru, fără să deschidem ușa cuptorului, pentru alte 30 de minute. Lăsăm să se răcească complet, iar apoi le punem la frigider, acoperite, până când le servim.Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...