Ingrediente:
500g inimi și pipote
300g paste scurte (fusilli sau penne) Divella
1 ceapă
2-3 fire ceapă verde (opțional)
1 ardei gras roșu
3 roșii
1/2 legătură pătrunjel
sare, piper
1 lingură mix de condimente (oregano, busuioc, rozmarin, cimbru)
1 linguriță cu vârf boia dulce
4 linguri ulei
Preparare:
Tocăm mărunt ceapa și ardeiul le călim în ulei vreo 5 minute, până se înmoaie.
Pipotele le curățăm de zgîrci și le tăiem în bucățele mai mici. La fel și inimile, se pot tăia în 2 dacă doriți bucățele mai mici. Le spălăm apoi în mai multe ape, până ce apa rămâne curată pe ele.
După ce am călit bine ceapa împreună cu ardeiul, adăugăm pipotele și inimile și roșiile tăiate cubulețe. Mai adăugăm 200 - 300 ml de apă, acoperim cu un capac și lăsăm să fiarbă la foc mic pentru o oră.
Avem grijă să nu scadă sosul prea mult, carnea ar trebui să fie mereu acoperită de sos. După ce a fiert bine, adăugăm sarea, piperul și condimentele, pătrunjelul și boiaua și mai lăsăm la fiert pentru încă 5 minute, fără capac.
Când sunt aproape gata, punem la fiert apă cu sare și fierbem pastele conform cu instrucțiunle de pe ambalaj (eu am folosit fusilli Divella și le-am lăsat 10 minute).
Adăugăm apoi pastele scurse bine peste tocăniță și amestecăm bine până ce acoperim complet pastele în sos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu