O rețetă rapidă și ușoară, cum îmi place mie, pentru un mic dejun vesel în familie. Și pentru că nu conține zahăr deloc, aș îndrăzni chiar să zic că e și sănătoasă!
Ingrediente:
250g brânză de vaci grasă, proaspătă
50g făină
3 ouă
1 lingură de miere
esență de vanilie
ulei pentru prăjit
Pentru topping:
20g nucă măcinată
miere
(în loc de nucă și miere puteți folosi dulceață)
Preparare:
Întâi se bat ouăle.
Apoi se amestecă brânza de vaci scursă bine cu făina, ouăle bătute și esența de vanilie.
Se adaugă și o lingură de miere.
Într-o tigaie nonaderentă se încinge puțin ulei, iar apoi se toarnă cu o lingură de lemn puțină compoziție (nu e neapărat să folosiți forme rotunde ca mine, se poate și fără, dar probabil o să iasă un pic mai neregulate ca formă).
Se lasă la prăjit câteva minute, până când încep să se facă niște mici bule de aer pe suprafața clătitei, moment în care se întoarce cu ajutorul unei spatule. Se mai lasă 1 minut și pe cealaltă parte, iar apoi se scoate pe o farfurie și se lasă la răcit.
Se adaugă puțină nucă măcinată și miere pe deasupra și se servește cu multă voie bună!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu