vineri, 17 septembrie 2010

Colectati selectiv deseurile din gospodaria dumneavoastra!

DE CE SA COLECTEZ SELECTIV?Pentru a proteja deseurile de ambalaje, astfel incat ele sa poata sa fie reciclate! Daca le amestecam cu toate celelate deseuri menajere, deseurile de ambalaje ajung la groapa de gunoi. Hartia odata ajunsa pe groapa nu mai poate fi reciclata. Cioburile sticlei nu mai pot fi recuperate, plasticul se infesteaza cu resturile menajere si nu mai poate fi reciclat.
In plus, groapa de gunoi creste in loc sa scada si sa fie eliminata, poluand solul si aerul.

Stii care sunt beneficiile reciclarii?
Economisim energie!
Stiai ca… Un televizor poate functiona trei ore incontinuu cu energia economisita prin reciclarea unei cutii de aluminiu?
Reducem poluarea!
Stiai ca… Sticla are nevoie de 1.000.000 de ani pentru a se descompune in bucatele mici si ca descompunerea naturala a plasticului in mediul inconjurator necesita peste 500 de ani?

Reducem suprafetele ocupate de depozitele de gunoi!
Stiai ca… In Romania, o familie de 3 persoane genereaza si trimite la groapa aproximativ 1 tona si jumatate de gunoi menajer / an? (dintre care, 10% sunt deseuri de ambalaje)
Conservam resursele naturale!
Stiai ca… La tiparirea unui cotidian de mare tiraj se folosesc 3.000 de metri cubi de lemn, adica 1.500 de arbori cu varsta de 50 de ani?
Se creeaza materie prima secundara!
Stiai ca… din 10 PET-uri reciclate se poate fabrica un tricou sau un metru patrat de covor? Din 670 de can-uri se poate fabrica o bicicleta?
Vezi mai multe pe http://www.colecteazaselectiv.ro/de-ce-sa-colectez-selectiv/

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...