Aceasta bunatate am facut-o dupa reteta gasita pe blogul Homemade by Oana. Va recomand sa vizitati si voi acest blog cu retete apetisante!
Ingrediente:
- 500 g carne de vita pentru tocana
- 2 cepe mari
- 2 cartofi mari
- 3 linguri pasta de tomate
- 3 linguri paprika dulce
- 2 linguri ulei
- 2-3 foi de dafin
- 1 lingura paprika iute
- 1 lingurita chimen
- 1 lingurita maghiran
- 1- 1,5 l supa de vita
- piper
Preparare:
Prajim carnea, taiata cubulete mici, intr-o lingura de ulei.
O lasam pana se rumeneste bine. Scurgem uleiul din tigaie si scoatem carnea pe un prosop de hartie.
Punem o alta lingura de ulei in tigaie si prajim timp de 1 minut bobitele de chimen.
Adaugam apoi ceapa tocata marunt si o lasam pana devine sticloasa.
Punem carnea peste ceapa si chimen si mai lasam totul la foc mic 2 minute.
Adaugam apoi supa de vita, pasta de tomate, cartofii si paprika si amestecam usor cu o lingura de lemn.
Condimentam cu paprika iute, piper, maghiran si foi de dafin si lasam totul circa o ora sau pana carnea este frageda.
Pofta buna!
- 500 g carne de vita pentru tocana
- 2 cepe mari
- 2 cartofi mari
- 3 linguri pasta de tomate
- 3 linguri paprika dulce
- 2 linguri ulei
- 2-3 foi de dafin
- 1 lingura paprika iute
- 1 lingurita chimen
- 1 lingurita maghiran
- 1- 1,5 l supa de vita
- piper
Preparare:
Prajim carnea, taiata cubulete mici, intr-o lingura de ulei.
O lasam pana se rumeneste bine. Scurgem uleiul din tigaie si scoatem carnea pe un prosop de hartie.
Punem o alta lingura de ulei in tigaie si prajim timp de 1 minut bobitele de chimen.
Adaugam apoi ceapa tocata marunt si o lasam pana devine sticloasa.
Punem carnea peste ceapa si chimen si mai lasam totul la foc mic 2 minute.
Adaugam apoi supa de vita, pasta de tomate, cartofii si paprika si amestecam usor cu o lingura de lemn.
Condimentam cu paprika iute, piper, maghiran si foi de dafin si lasam totul circa o ora sau pana carnea este frageda.
Pofta buna!

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
Ce sa spun, arata bine, dar eu si carnea de vita nu ne impacam prea bine. Carnea asta are tot timpul o aroma ciudata si nu prea e pe gustul meu, insa cred ca merg ingredientele de mai sus in combinatie cu, carnita de porc(cea mai buna leguma:))). agnes14181@yahoo.com
RăspundețiȘtergere