Foto by Simona Floroaia - La Bohème Ingrediente: - o cutie ciuperci - 2-3 morcovi - 1-2 cepe - 2-3 ardei grasi - jumatate de telina - 500g rosii - 100g cascaval - 1 sul de branza topita - 100 ml lapte - 100-150g unt - 4-5 oua - 1 legatura marar - sare, piper, boia de ardei iute
Preparare: Spalam si curatam legumele, dupa care le taiam foarte marunt. Topim untul si punem legumele la calit. Amestecam cascavalul ras cu branza topita, laptele si ouale. Mixam bine si adugam condimentele si mararul, taiat marunt. Dupa ce legumele s-au calit adaugam amestecul de branza, cascaval, lapte si oua, amestecam si dam la cuptorul bine incins. Lasam pana se rumeneste frumos. Pofta buna!
Uleiurile presate la rece Cardinal sunt uleiuri bio, extravirgine, nerafinate chimic, cu un rol important in alimentatie, mai ales in alcatuirea unei diete echilibrate si santoase. Aceste uleiuri sunt bogate în substante nutritive, au un gust placut, culoare, vâscozitate si o aroma aparte. Crescand consumul de uleiuri presate la rece in locul celor rafinate, se face profilaxia imbatranirii precoce, scaderea colesterolului, hipertensiunii arteriale, a riscului de accident vascular, dar si eliminarea problemelor gastrice. Ce castig: 10 sticle de ulei CARDINAL presat la rece 100% natural si 3 produse la alegere de pe site-ul 2E PROD.
Foto by Simona Floroaia - La Bohème Ingrediente: - 2 Kg cartofi - 4 oua - 2 suluri de branza topita - 1 iaurt simlu, mic - sare, piper - marar, cimbru - 2 linguri ulei Preparare: Curatam cartofii si ii taiem felii. Amestecam branza topita, iaurtul, ouale, jumatate din cantitatea de marar si cimbru si cele 2 linguri de ulei. Punem cartofii in tava, turnam amestecul peste ei si mai amestecam putin. Presaram deasupra mararul si cimbrul ramas. Dam la cuptorul bine incins si lasa pana devin aurii. Pofta buna!
Reteta si pozele apartin blogului BUCATARIA-MAREA AVENTURA Simplu, delicios si de post. INGREDIENTE: - 2 vinete - 1 ceapa - 4-5 rosii - 1 ardei gras - 1/3 lijngurita chimen - patrunjel - 3-4 linguri ulei - sare si piper PREPARARE: Vinetele se spala si se taie in doua pe lungime. Se scoate miezul din interior, cu ajutorul unei lingurite, lasand si pe coaja un strat subtire. Se prajesc apoi in ulei, pe ambele parti, pana se inmoaie putin. Umplutura: Miezul scos de la vinete se toaca marunt. Ceapa se taie pestisori. Rosiile se decojesc si se taie cuburi. Ardeiul gras se taie cuburi mici. Se inabusa ceapa in ulei si apa in cantitati egale. Se adauga vinetele si ardeiul gras si se calesc pana se inmoaie. Se pun rosiile si se asezoneaza cu sare, piper si chimen. Se continua calirea inca 3-4 minute, apoi se opeste focul. Cu pasta obtinuta se umplu vinetele si se aseaza deasupra felii de rosii. Se pun intr-o tava si se introduc la cuptor pentru 20-25 minute. Se servesc calde. Pofta buna!
Reteta si pozele apartin blogului BUCATARIA-MAREA AVENTURA INGREDIENTE: 500 g ciuperci proaspete sau in conserva, 200 g orez, 3 buc morcov, 3 buc ceapa, 100 ml ulei, 3 linguri pasta de tomate, marar, cimbru, sare, piper, boia, varza murata. PREPARARE: Orezul se spala si se lasa la inmuiat in apa. Ciupercile si ceapa, se spala si se toaca marunt. Morcovul se rade mic. Se calesc in ulei, ceapa si morcovul pana se inmoaie, se adauga ciupercile si orezul. Dupa 4-5 minute de calire se adauga pasta de tomate. Se potriveste gustul cu sare, piper, cimbru, marar tocat, boia dulce si iute. Se spala varza, se aleg foile si se umplu cu amestecul obtinut. Sarmalutele se pun in oala peste un strat cu varza tocata , betisoare de cimbru si boabe de piper. Deasupra se aseaza din nou varza tocata si se adauga apa fierbinte cat sa acopere totul. Se lasa sa fiarba la foc mic aprox o ora, apoi se dau la cuptor pentru inca 40-50 minute, pana se gateste varza si se rumeneste deasupra. Pofta mare!
Ingrediente: - 1 conopida mare - 4 cartofi - 3 linguri ulei - 1,5 l apa - 3 linguri faina - 1 legatura de patrunjel - sare si piper Preparare: Dupa ce conopida a fost spalata, sunt indepartate cotoarele groase. Se pune la fiert impreuna cu cartofii, timp de 25 de minute. Se paseaza zarzavaturile si se adauga sarea si piperul. Faina se pune in uleiul incins si se amesteca pana cand faina capata o culoare galbuie. Apoi se adauga treptat, cate 2-3 polonice cu supa; se rastoarna in oala mare cu supa. Dupa ce s-au amestecat bine, mai este lasata cateva minute pe foc, apoi se adauga patrunjelul. Pofta buna!
Reteta si pozele apartin lui Edith blogul Edith's kitchen Reteta este de post
daca se inlocuieste untul cu margarina.
Ingrediente: - 1,5 Kg de mere - 200-250 unt ( margarina pentru cea de post ) - 1 cana de gris - 1 cana de faina - 1 cana de zahar - 2 plicuri de zahar vanilat - 1 plic praf de copt - 200 g nuca pisata - scortisoara Preparare: Merele se rad pe razatoarea mare si se amesteca cu scortisoara (nu se fierb). Se face un amestec din 1 cana de gris, 1 cana de faina, 1 cana de zahar si praful de copt. Merele se impart in 2, amestecul cu gris se imparte tot in 2 (atentie ca jumatate nu va fi o cana si 1/2 pentru ca faina amestecandu-se cu grisul si zaharul nu mai este asa afanata), iar untul se imparte in 3. Se pune 1/3 din untul taiat cubulete intr-o tava (eu am facut in tava de jena cu dimensiunile de 28 x 28) apoi se toarna jumatate din amestecul de gris cu zahar si faina (aprox o cana cu varf, sau o cana si 2-3 linguri) apoi se pun jumatate din mere,apoi restul de amestec cu gris, din nou 1/3 din untul taiat cubulete, cealalta jumatate de mere si restul de cubulete de unt. Deasupra se presara nuca pisata (mai mare) din belsug. Se da la cuptor la foc mediu cca 45-50 de minute. Se lasa sa se raceasca si se taie. Pofta buna!
Ingrediente: - 1 kg de castraveti murati - 100 ml ulei - 1 cutie rosii decojite - 4-5 catei de usturoi - 3 cepe - 1 lingura faina - 2 foi dafin - patrunjel si marar verde - sare si piper macinat Preparare: Castravetii murati se taie rondele si se pun la desarat in apa rece timp de 10 ore. Dupa ce este calita ceapa, adaugam rosiile, castravetii murati si apa cat sa-i acopere. Se lasa la fiert timp de o ora, la foc mic. Adaugam faina, mararul, patrunjelul verde, piperul si foile de dafin. Mancarea de castraveti o mai lasam la fiert cinci minute. Apoi, cratita se baga in cuptorul preincalzit pentru inca 15 de minute, pana scade. Pofta buna !
Ingrediente: - 5 cepe - 2 linguri ulei - 1 lingura faina - 7 felii paine prajita - 500 ml apa - patrunjel, piper, sare Preparare: Ceapa se caleste in ulei, la foc mic. Cand s-a rumenit, se adauga faina si se amesteca pentru cateva minute. Se adauga apa si se lasa pe foc timp de 25 de minute. Apoi se adauga patrunjelul si crutoanele. Pofta buna!
Foto by Simona Floroaia - La Bohème Ingrediente: - 1kg. carne tocata de porc - 2,5 kg. cartofi - 1 ceapa mijlocie - 1-2 linguri bulion - 3 linguri smantana - piper,sare, cimbru, dupa gust - 4-5 oua Preparare: Se calesc, impreuna,carnea tocata,ceapa tocata marunt si bulionul,in putin ulei,timp de 10-15 min.Se condimenteaza,dupa gust.Cand este gata se adauga 2 linguri de smantana si se amesteca bine, Cartofii se curata si se taie rondele. Se unge cu ulei,o cratita sau tava adanca.Se pune un strat de cartofi,unul de carne,ultimul strat fiind de cartofi.Se pune apa cat sa acopere.Se da la cuptor(incins in prealabil),pana se rumenesc cartofii.Se bat bine ouale cu o lingura de smantana,se sareaza si se toarna deasupra. Se mai lasa 10 min. si este gata. Pofta buna !!!