Retete de la cititori

marți, 16 noiembrie 2010

Uleiul din seminte de dovleac, remediu natural



http://www.2e-prod.ro


Inflamatia cailor tractului urinar si afectiunile prostatei se numara printre cele mai frecvente afectiuni ale aparatuluii renal. Disconfortul pe care aceste inflamatii sau infectii il provoaca este foarte puternic, iar vizita la medic devine de cele mai multe ori necesara.

Uleiul din seminte de dovleac, remediu pentru problemele prostateiBolile precum litiaza renala, infectiile genitale sau tulburarile in evacuarea urinei favorizeaza aparitia acestor afectiuni.

40% dintre femei si 15% dintre barbati sufera cel putin o infectie urinara

Cu toate ca afectiunile tractului urinar, nu sunt deloc rare, 40% dintre femei si 15% dintre barbati facand cel putin o infectie urinara de-a lungul vietii, tratamentul acestora ridica unele probleme.
Principalele simptome, care ne trimit la medic, sunt nevoia de a urina frecvent, dureri si usturimi in momentul mictiunii, asociate uneori cu frisoane si febra, greturi sau varsaturi. Bacteriile responsabile de imbolnavire sunt, de multe ori, rezistente la tratamentul clasic cu antibiotice iar din acest motiv din ce in ce mai multi pacienti se intorc spre tratamentele naturiste traditionale pentru a inlatura disconfortul.

Semintele de dovleac, remediu in afectiunile renale

Medicina traditionala cunoaste beneficiile uleiului din seminte de dovleac, iar noi putem prelua aceste descoperiri cu rezultate verificate de sute de ani. „Uleiul din seminte de dovleac, bogat in vitamina E, este obtinut prin presarea la rece a semintelelor decojite, are culoare verde brun inchis si gust puternic aromat”.

Uleiul de seminte de dovleac reface elasticitatea prostatei

Semintele de dovleac sunt cunoscute ca remediu in afectiuni ale vezicii urinare si prostatei, cu efecte benefice in tratarea cistitelor cronice si a inflamatiilor de la acest nivel. Ajuta la o mai buna functionare a rinichilor, atat la femei cat si la barbati, are efect pozitiv asupra vezicii urinare iritate si amelioreaza incontinenta urinara.
Uleiul reface elasticitatea prostatei, find eficient in cresterea potentei la barbati. Poate fi utilizat indiferent de varsta, consumat ca atare sau in asociere cu medicatia prescrisa de medicul curant.

Efecte terapeutice ale dovleacului

Cele mai puternice efecte terapeutice le au semintele de dovleac. Ele ajuta la:
eliminarea parazitilor intestinali desfunda vasele de sange
regleaza colesterolul stimuleaza activitatea rinichilor.
In curele de cruditati recomandate in cancer, leucemie, scleroza in placi sau diverse boli greu vindecabile, semintele de dovleac sunt de mare ajutor, prin rolul energizant.
Alte beneficii:
uleiul de dovleac extras din seminte este recomandat pentru reducerea colesterolului in exces; dovleacul reduce riscul producerii anumitor tipuri de cancer si ofera organismului protectie impotriva bolilor de inima (datorita continutului de antioxidanti); de asemenea incetineste procesul de imbatranire si ajuta organismul in procesul de regenerare; dovleacul are actiune laxativa, fiind util in dispepsii si constipatii, datorita continutului bogat in magneziu si potasiu; dovleacul copt nu este doar delicios, ci si sanatos pentru cei care sufera de inima. sucul proaspat de dovleac este indicat pentru ulcer si pentru aciditatea marita. Sucul trebuie baut de trei ori pe zi cate 100 de grame, cu o jumatate de ora inainte de mese. De asemenea are proprietati sedative, fiind util in cazul insomniilor.
Dovleacul mai este indicat in: tulburari hormonale sau de comportament la adolescenti, hiperexcitabilitate sexuala (proprietati anafrodisiace); tulburari de menopauza; viermi intestinali.

Pentru uzul extern, dovleacul este un bun remediu in cazul arsurilor, inflamatiilor si abceselor. Totodata, o varietate de creme hidratante si anti-rid contin dovleac.

Sfatul nostru
Multe dintre retetele cu dovleac sunt bogate in colesterol si aceasta, deoarece majoritatea necesita un adaos substantial de oua. Incercati sa gasiti un substitut sarac in colesterol sau reduceti numarul oualelor folosite. Dovleacul este foarte bun in stare naturala. Este sarac in grasimi, are un numar redus de calorii si are un continut bogat de vitamine.
Va prezentam mai jos valorile nutritive ale unei cesti de piure de dovleac:
Calorii: 80; Carbohidrati: 19 g; Colesterol: 0; Grasimi: sub un gram; Potasiu: 588 mg; Proteine: 2.4 g.
Text: Adina Radu si Dr. Constantina Ruxandra
Medic specialisc medicina de familie
Competenta apifitoterapie

3 comentarii:

  1. va rog sa-mi spuneti daca uleiul de dovleac poate fi administrat la un copil de 3-4 luni ce a fost diacnosticat cu giardia multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde de alimentatia acestui copil. In general la aceasta varsta copilul nu mananca decat lapte, ceva mere simple sau cu biscuiti si supa de zarzavat. Asadar in alimentatia lui nu au fost introduse grasimile, nici macar vegetale. Din aceasta cauza o lingurita de ulei introdusa brusc in programul lui de alimentatie ar fi cam mult si i-ar putea provoca indigestie sau chiar diaree. Nu recomandam.

      Ștergere
    2. Depinde de alimentatia copilului, dar la 3-4 luni unui copil i se da doar lapte, mere simple sau cu biscuiti si supe de zarzavat. Grasimile nu i s-au introdus inca in alimentatie. De aceea o lingurita de ulei de dovleac introdusa brusc in alimentatia sa atat de usoara, este foarte mult si nu se recomanda.

      Ștergere