duminică, 16 ianuarie 2011

Vinul saptamanii

Davino Rezerva alb 2009




Davino Rezerva alb 2009 (Prod. Davino, alb, sec) este primul vin alb baricat de la aceasta crama. Cupajul complex de Riesling si Sauvignon Blanc a fost slefuit timp de 6 luni la baric, lucru ce a imblanzit aciditatea si notele minerale, imbogatindu-i paleta aromatica cu tonuri de vanilie, caramel, piersici coapte si flori de magnolie. Are structura si extract de vin rosu, fiind foarte bine sustinut de aciditate. Alcoolul este foarte bine integrat, lucru ce ii confera rotunjime si textura catifelata. Daca atacul poarta in el senzatii dulci de ananas, banane si vanilie, in postgustul lung si intens vinul elibereaza un complex de arome ce amintesc de migdale, citrice, ierburi aromate si condimente.
Noutatea Davino va fi lansata intr-un lot de numai 3.000 de sticle, ele fiind comercializate doar in magazinul Comtesse du Barry, la un pret aproximativ de 130 de lei.

Valentin Ceafalau, Vinul.Ro

duminică, 9 ianuarie 2011

Vinul saptamanii





Feteasca alba Artisan Barrique 2008 (13,1% vol. alc., sec, prod. Domeniile Sahateni)

O Feteasca alba eleganta, a carei evolutie in timp i-a transformat intensele arome florale in tonuri mult mai asezate, de gutuie, vanilie, citrice si iarba uscata. Inca din atac pleaca cu un bun echilibru intre aciditate, lemn si fruct, gustul sau foarte bine structurat, cu o textura onctuoasa, ducand catre senzatii de pepene, grapefruit, ananas si fructul pasiunii. Finalul decurge in aceeasi linie eleganta, cu senzatii de lemn dulce. Feteasca alba Artisan Barrique 2008 poate fi achizitionat de la magazinele specializate sau direct de la producator, la pretul de lista de aprox. 29 de lei sticla.
Valentin Ceafalau

marți, 4 ianuarie 2011

Castigatorul concursului "Mare CONCURS Mare"

Imi cer scuze ca am intarziat cu anuntarea castigatorului, dar am avut probleme cu internetul.
Ce sa mai o lungim, castigatorul este basarabia87 care a avut nr.72.
Multumesc tuturor participantilor!
Multumesc si firmei 2E Prod care a oferit premiul: 12 sticle de ulei Cardinal de floarea soarelui, presat la rece, 100% natural.
Stati cu ochii pe acest blog, vor urma si alte concursuri.

Felicitari,draga basarabia87 !!!

duminică, 12 decembrie 2010

Retete culinare - Placinta cu branza si marar

Foto by Simona Floroaia - La Bohème

Ingrediente:

- 1 pachet foi de placinta
- 250 g branza( de care va place )
- 2 linguri smantana
- 2 oua
- 125 g unt ( pentru uns foile si tava )
- 1 legatura marar

Preparare:

Dati branza prin razatoarea cu ochiuri mari. Spalati mararul si tocati-l marunt. Amestecati branza, mararul, ouale si smantana.
Topiti untul si lasati-l sa se racoreasca.
Taiati foile de placinta in patru. Se pun cate 3-4 foi de placinta, unse fiecare cu unt topit si se umplu cu compozitia de branza. Se ruleaza ca pe sarmale si se pun in tava unsa cu unt. Se dau la cuptorul incins in prealabil si se tin pana capata o culoare aurie.
Pofta buna!!!

Vinul saptamanii – Cuvee Charlotte 2008



Valentin Ceafalau, Vinul.Ro

Cuvee Charlotte (prod. SERVE, DOC Dealu Mare, sec) are toate conditiile sa fie numit un vin etalon: se evidentiaza prin calitate, mai ales printr-o constanta de la an la an, si are o traditie pe piata. Recolta 2008 (Merlot si Feteasca neagra) are extract, structura si complexitate aromatica, combinatie ce-i confera un potential impresionant. Lemnul elegant si rafinat nu acopera tonurile de fructe confiate si vanilie, completandu-le. Un vin care isi arata greutatea mai ales in postgust, unde etaleaza senzatii de prune, rodie, capuccino si piper. Urmeaza sa fie scos pe piata in curand.

luni, 6 decembrie 2010

Vinul saptamanii





Cabernet Sauvignon Anima 2007
13,5% vol. alc., sec
Intens, plăcut, elegant, cu tonuri foarte tipice şi complexe de coacăze negre, ierburi, tabac, caisă şi ciocolată neagră. O senzaţie foarte interesantă, prezentă atât în nas cât şi în gust, este cea de mentă strivită. Foarte cărnos şi suculent, pleacă cu senzaţii dulci de fructe roşii, rodii şi curmale, cu o atingere de roşii uscate, după care virează spre tonuri mai sobre, de frunză uscată şi cacao. Este foarte frumos construit, cu lemn bine integrat şi aciditate sprinţară.
Preţ de listă: aprox. 97 lei
Punctaj: 87 de puncte
Valentin Ceafalau - vinul.ro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...