miercuri, 8 iulie 2015

Clafoutis cu cirese




M-am gândit să profit de cireșele astea delicioase din piață și am pus mâna să meșteresc un Clafoutis cu cireșe. Clafoutis-ul este o prăjitură franțuzească, cu o textură densă, ca o budincă, dar foarte aromată și delicioasă. Cireșele îi dau o savoare deosebită și, deoarece se servește rece, este foarte răcoroasă și perfectă pentru vară.
Se poate face cu orice fel de fructe: cireșe, vișine, caise sau piersici, zmeură, orice aveți!

Ingrediente:
500g cireșe (tradițional, cireșele se lasă cu sâmburi, dar dacă aveți copii, puteți scoate sâmburii)
130g făină
300ml lapte bătut (merge și cu lapte simplu)
2-3 linguri miere (sau 100g zahăr)
4 ouă
50g unt topit
1 praf de sare
1 lingurință esență de vanilie
1 lingurițp esență de migdale

Preparare:
Se tapetează cu unt și făină un vas care merge la cuptor și se plasează cireșele pe fundul vasului, astfel încât să acoperiți toată suprafața cu cireșe. Le îngrămădiți cât puteți de mult, cu cât sunt mai multe cireșe, cu atât e mai gustoasă prăjitura.
Într-un bol se amestecă cu mixerul toate celelalte ingrediente, până când obținem o compoziție ca de clătite. Apoi se toarnă această compoziție peste cireșe și se dă la cuptorul încălzit la 160 grade Celsius pentru 40-50 de minute.
Când scoateți prăjitura de la cuptor, veți vedea că aceasta s-a umflat foarte mult, dar lăsați-o să se răcească și își va reveni la normal. Presărați apoi zahăr pudră pe deasupra și serviți-o la temperatura camerei sau rece de la frigider.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...