miercuri, 30 aprilie 2014

Katmer cu ulei si "nu stiu ce cu branza"





Reteta originala era cu unt - http://o-patratica-din-turcia-mea.blogspot.ro/2014/02/katmer-cu-unt.html?m=1
De la Luminita Sunar puteti invata retete turcesti deosebite! 

Eu nu am avut unt si am facut cu ulei si stiti ce? Au iesit foarte bune!
Din acelasi aluat am facut si niste ceva, gen langosi, asa ca o sa aveti doua retete in una.
Deci din acest aluat va ies 5 katmer si 3 "nu stiu ce cu branza".

Ingrediente:
Pentru aluat
6 pahare faina
aproximativ 3 pahare apa calduta
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
4 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece Cardinal
(pentru aluat)
25 g drojdie proaspata
cca 150 g ulei de floarea soarelui presat la rece Cardinal 
(pentru uns)
Pentru umplutura la"nu stiu ce' 
300 g branza sfarmata
150 g Branza Fagaras
foile de la 3-4 cepe verzi
1legatura de marar
Pentru prajit "nu stiu ce"
350 ml ulei de floarea soarelui presat la rece Cardinal 



 Preparare:
Prezentarea modului de preparare este cea de pe blogul O particica din Turcia mea

Cernem faina, o amestecam cu sarea, facem o adıncitura ın mijloc ın care vom pune drojdia, zaharul şi jumatate de pahar de apa. Dizolvam drojdia, adaugam uleiul şi restul de apa cıte putin şi framıntam pına obtinem un aluat molcutz şi nelipicios.


Acoperim cu un şervet ud şi-l lasam sa se odihneasca vreo 30 minute. Nu va dospi ca şi aluatul de pıine. Aşadar nu va aşteptati sa dea afara din vas.


Dupa ce a crescut un pic aluatul ıl luam iar la framıntat un pic, apoi ıl ımpartim ın 8 bucati


pe care le rotunjim şi le punem deoparte, acoperite.
Luam o bucata de aluat şi cu un pic de faina ıntindem o foaie subtire.
Ungem foaia cu uleit, dar nu cu zgırcenie.


Rulam foaia strıns. Gıtuim un pic ruloul care se va mai lungi un pic ın felul asta, dupa care ıl facem melc (melc codobelc).


Procedam la fel cu toate bucatile de aluat. Le punem pe-o tava ,le acoperim şi le dam vreo 15 minute la frigider. 


Le luam apoi ın ordinea ın care le-am pregatit şi cu un pic de faina ıntindem o foaie, de data aceasta groasa.


     NU INTİNDETİ SUBTİRE! Sa fie cam de 3-4 mm. Mie ımi plac un pic mai subtiri decıt se fac de obicei. İes mai crocante, dar daca voi vreti cu miez mai mult şi mai pufos lasati-le mai grosute. Incingem o tigaie, dam focul la mic, dar nu de tot şi coacem turtele pe ambele parti.


     Le scoatem şi le ungem cu un pic de ulei sau le lasam aşa, dupa cum doriti.
    Se servesc calde, ca atare sau se pot rula ca pe clatite , umplute cu brınzeturi şi alte chestii ''pentru de dimineata'', dar se pot unge şi cu dulceata sau miere.

Preparare "nu stiu ce cu branza"

Amestecam bine branza faramitata, cu branza fagaras, cu marararul si foile de ceapa taiate marunt.



Facem aluatul si intindem foile ca la katmer.
Ungem foile cu ulei si intindem pe ele, 2-3 linguri din compozitia de branza.
Rulam foile si formam un melc, pe care il aplatizam, apasand incet cu facaletul. *Aveti grija sa nu apasati prea tare, ca se va sparge si va iesi branza - la mine s-au spart si nu a fost nici o problema!
Lasati sa creasca 15 minute si prajiti, pe ambele parti, in ulei bine incins, pana se rumenesc frumos.




Se servesc calde, dar merg si reci.
Sunt pufoase si foarte aromate de la ceapa si marar.

Pofta buna si spor la bucatarit!

duminică, 27 aprilie 2014

Advertoriale - Review-uri produse si servicii





Vrei să promovezi un produs? Ai propria afacere, vrei sa o dezvolti sau tocmai ai lansat un produs nou pe piata?
Vrei să afle lumea despre un eveniment din orasul tau?
Vrei să organizezi un concurs cu ajutorul acestui blog?
Vrei sa faci un anunt?
Dispuneti de bugete mici, dar vreti sa porniti o campanie de promovare? Blogurile sunt un avantaj pentru afacerea Dumneavoastra! Apeleaza la cele mai simple solutii pentru un rezultat pe masura!

Comunica online!

Avantajul comunicarii online este faptul ca te poti adresa unui public de nisa, interesat de ceea ce vrei tu sa comunici. Mesajul trebuie sa fie foarte usor de receptat.
Daca ai ceva de spus întregii lumi, dar nu știi cum să te faci auzit, aici este locul potrivit.

Alege una din variantele de promovare:

banner
advertoriale
barter
articole sponsorizate
link-uri
sponsorizare

Preturi negociabile:

Advertoriale 
• Link-uri in articol 
• Review-uri produse si servicii – pret negociabil pentru fiecare in parte
• Promovare prin concursuri
• Link in sidebar 
• Banner in cadrul articolelor - discutabil

Contact:
Vasile Floroaia
0748595059
retete.mancaruri@yahoo.com
https://www.facebook.com/floroaia.vasile
https://www.facebook.com/retetemancaruri



sâmbătă, 26 aprilie 2014

Cartofi la cuptor cu ceafa de porc marinata la gratar

*Interzis celor care sunt la dieta si celor care au probleme cu colesterolul si, sau cu trigliceridele!!!






Pana sa-si intre in drepturi cartofii noi, eu m-am descurcat si cu cei vechi. Va garantez ca vecinii vor sta la usa voastra, cu un codru de paine, adulmecand mirosul.
Si ca sa aiba de ce va injura, aruncati pe gratar niste ceafa de porc marinata.

Ingrediente:
3 kg de cartofi
8 catei de usturoi, de preferat romanesc
sare
cimbru
salvie
condimente pentru friptura de pui 
(nu va speriati, merg foarte bine si cu cartofii)
de la Kotanyi
Pentru friptura
2 bucati ceafa de porc marinata de circa 350 de g fiecare
( eu am gasit la Angst)





Preparare:
Incepem cu inceputul: apridem cuptorul, sa aiba timp sa se icinga bine.
Curatam, spalam si taiem cuburi cartofii.
Curatam, spalam, taiem si pisam usturoiul.
Ii punem intr-o tava termorezistenta ii amestecam cu usturoiul si cu uleiul si le facem un masaj cu condimentele, dupa gust.
Adaugam doua cani de apa, pe care o turnam pe marginea tavii.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptorul bine incins, pentru treizeci de minute.
Scoatem folia, cu grija sa nu ne frigem si mai lasam cam treizeci de minute (in functie de cuptor), pana devin aurii.

Incingem grillul si punem ceafa de porc marinata.

Mie imi place mai "in sange"( adica facuta mai putin).
Daca vreti sa fie mai bine facuta o crestati din loc in loc sau o taiati pur si simplu in doua, pe grosimmea ei.
O lasati pana se rumeneste bine.


Sevim alaturi de cartofi si de un pahar, doua, trei, de vin.


Pofta buna!

vineri, 25 aprilie 2014

Paste cu brânză de capră, lămâie și asparagus (sparanghel)









Ingrediente:



1/2 legătură asparagus
coaja rasă de la o lămâie
1 lingură ierburi de provence
100g brânză de capră La Colline

Preparare:

Se pun pastele la fiert în apă clocotită cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet.

Între timp, pregătim asparagus: luăm un fir de asparagus în mână și îl rupem în două de acolo de unde plesnește el. Aruncăm coada (este prea tare pentru a fi folosită) și folosim  restul de fir drept model pentru a tăia și codițele celorlalte fire. Apoi tăiem firele de asparagus în bucățele mai mici,



iar după ce pastele au fiert vreo 7 minute, adăugăm în aceeași oală și asparagusul tăiat și mai lăsăm 3 minute pe foc.

Într-o crăticioară separată, amestecăm uleiul de măsline, coaja de lămâie, condimentele și brânza de capră fărâmițată.


După ce au terminat pastele și asparagus de fiert le scurgem, păstrând o ceașcă din lichidul în care au fiert.

Amestecăm toate ingredientele în crăticioara cu amestecul de brânză, împreună cu puțin lichid în care au fiert pastele (punem atât cât e nevoie pentru a avea un sos cremos). Se asezonează cu sare și piper și se servește imediat.




Poftă bună!

Brownie cheesecake






Când nu știi ce să alegi între un cheesecake cremos și o prăjitură cu ciocolată multă și decadentă, le combini! Și îți iese un absolut extraordinar brownie cheesecake! Rețeta este adaptată după aceasta: http://homemadebyoana.blogspot.ro/2012/04/brownie-cheesecake.html?m=1 Ingrediente: Pentru stratul de brownie: 200g ciocolată neagră 200g unt la temperatura camerei 150g zahăr 3 ouă 110g făină Pentru stratul de cheesecake: 400g cremă de brânză de calitate cât mai bună (eu folosesc Philadelphia) 50g zahăr 1 linguriță esență de vanilie 2 ouă Pentru stratul 3, de smântână: 200g smântână 50g zahăr pudră 1 linguriță esență de vanilie Preparare: Întâi și întâi pornim cuptorul la 170 de grade și ungem o tavă cu unt și o tapetăm cu hârtie de copt. Apoi ne apucăm de stratul de brownie, topind ciocolata la bain-marie. Într-un castron, amestecăm untul cu zahărul până obținem o textură cremoasă. Apoi adăugăm ouăle, unul câte unul, amestecând doar foarte puțin după fiecare. Tot treptat adăugăm și făina trecută prin sită, și amestecăm bine până se incorporează perfect. La sfârșit adăugăm și ciocolata topită și amestecăm până se omogenizează complet.


Turnăm compoziția în tava pe care am pregătit-o la început, nivelăm frumos și o lăsăm deoparte.


Pentru stratul de cheesecake, amestecăm crema de brânză cu zahărul și esența de vanilie până când obținem o textură cremoasă și pufoasă. Adăugăm apoi ouăle, pe rând, amestecând bine după fiecare. Crema obținută o turnăm în tavă, peste stratul de ciocolată, și dăm la cuptor pentru 30 de minute.


După cele 30 de minute, scoatem prăjitura din cuptor și o lăsăm să se răceasca până pregătim al treilea strat. Într-un castron amestecăm smântâna cu zahărul pudră și esența de vanilie până când ingredientele sunt bine incorporate. După ce s-a răcit bine prăjitura de la cuptor, turnăm și al treilea strat pe deasupra (este important să se răcească primele 2 straturi ca să nu se întrepătrundă cu stratul de smântână). Mai dăm tava la cuptor pentru încă 10-15 minute. Cheesecake-ul se servește cel mai bine a doua zi, după ce a petrecut măcar vreo 8 ore la frigider. Cu cât se răcește mai mult, cu atât se taie mai ușor, arată mai bine în secțiune (se văd frumos cele 3 straturi de culori diferite) și cu atât este mai bună această prăjitură!



Poftă bună!

Mic dejun rapid și sănătos cu rulouri de lipie cu unt de arahide și banană




O idee extraordinară, foarte simplă, pentru un mic dejun sănătos și delicios, cu doar 3 ingrediente și 3 pași:

Ingredientele:

1. lipie
2. unt de arahide
3. banană


Pașii:

1. Întâi se unge lipia cu unt de arahide din abundență.

2. Se pune deasupra o banană decojită și se rulează ca pe o clătită.

3. Se taie în rondele.





Ah, da! Ar mai fi și pasul 4: se înfulecă pe nerăsuflate!
Eu am mai pus alături și niște tartine cu brânză de capră și nuci, la fel de ușor de preparat și delicioase!


Poftă bună!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...