marți, 27 noiembrie 2012

Concurs - Comentezi si castigi

Premiile sunt oferite de Electrolux, Furnizor Oficial al Casei Regale a Romaniei .

Electrolux România şi-a consolidat poziţia puternică pe piaţa aparatelor electrocasnice graţie profesionalismului, designului şi tehnologiei de ultimă oră.

Electrolux este lider global pe piaţa electrocasnicelor, cu vânzări anuale de peste 40 milioane de produse, către clienţi din peste 150 de ţări.

Premii:

- Locul 1 - Un grill marca Electrolux


- Locul 2 - Un prajitor de paine marca Electrolux



- Locul 3 - Doua seturi de ustensile de bucatarie


Pozele au caracter informativ.




Castigatorii vor fi desemnati cu ajutorul Random.org.

Voi numerota fiecare comentariu si voi trage la sorti sase numere. Cele mai interesante trei comentarii vor fii premiate, celelate trei comentarii ramase vor fi rezerva in caz ca cineva nu isi va revendica premiul.
Premiile trebuie revendicate in termen de 5 zile de la anuntarea castigatorilor. 


Regulament:

1. Lasa un comentariu la subiect, insotit de adresa ta de email, la una dintre postarile de pe acest blog (nu la aceasta postare).
2. Urmareste acest blog prin Google Friend Connect (in partea din dreapta a blogului unde scrie cu albastru: Inscrieti-va pe acest site).
3. La acest concurs se i-au in considerare decat comentariile facute incepand cu  27 noiembrie 2012, ora 00,00, pana la data incheierii concursului.

Perioada concursului:

Concursul incepe marti 27 noiembrie 2012 ora 00,00 si se incheie joi 20 decembrie 2012 ora 24,00.
Castigatorii vor fi anuntati vineri 21 decembrie 2012 pana la ora 24,00.


Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Concurs inspirat dupa blogul Retetele lui Radu (http://www.reteteleluiradu.ro/). Multumesc Radu Popovici!


Castigatorii concursului sunt:


locul 1 - Miha Ela

locul 2 - cristal.angel
locul 3 - Out Bucuresti
Felicitari castigatorilor!
Castigatorii trebuie sa revendice premiile in termen de 5 zile, dupa care premiul v-a fii acordat unei persoane care afost extrasa ca rezerva.
Premiul se revendica la adresa de email: retete.mancaruri@yahoo.com ! In email scrieti numele, prenumele, adresa unde vreti sa fie expediat premiul si numarul de telefon. 

Rezerve

- Paun Catalina Cezarina
- Nicoleta - Angela di Nico
- andreeabacau




luni, 26 noiembrie 2012

Concurs - Taverna Pescărească "La Zavat" te baga cu picioarele sub masa - editia a treia


Castigatorul concursului este: Maria Mihalache. Felicitari!
Astept un email cu nr. de telefon la retete.mancaruri@yahoo.com.

Taverna Pescărească "La Zavat" te baga cu picioarele sub masa

Taverna La Zavat din Popa Nan nr.16, mi se pare locul potrivit pentru o ieșire cu prietenii într-o seară din timpul săptămânii și, mai ales pentru iubitorii de pește, un loc bun pentru reuniuni sau petreceri private

Taverna Pescărească "La Zavat" si blogul Retete de mancaruri te premiaza!
Esti invitată împreună cu cineva drag să savurezi o masă delicioasă (doua feluri de mancare si bautura) la Taverna Pescărească "La Zavat"pe str.Popa Nan 16.Din păcate, Bucureștiul nu are atât de multe restaurante cu specific pescăresc pe cât mi-ar fi plăcut mie. Mâncăruri cu pește sau fructe de mare găsești mai peste tot. Însă puține restaurante se pot lăuda că au pește proaspăt sau că știu să-l gătească.




Regulile concursului sunt:


1. Da like paginii de Facebook Taverna La Zavat (clik aici).
2. Da like paginii de Facebook Retete de mancaruri (clik aici)
3. Urmăreşte blogul Retete de mancaruri prin Google Friend Connect (vezi in coloana din dreapta a blogului unde scrie Inscrieti-va pe acest site).
4. Dă share pozei de concurs de aici.
5.Lasa un comentariu la aceasta postare in care sa ne spui:
- numele cu care ai dat like paginii Taverna La Zavat
- numele cu care ai dat like la pagina Retete de mancaruri
- numele cu care te-ai inscris pe acest site
- numele cu care ai dat share pozei de concurs
- adresa ta de email

ATENTIE!!!

Toate regulile acestui concurs sunt obligatorii. Cei care nu respecta chiar si una dintre reguli, nu vor fi inscrisi in concurs!!!

Concursul din aceasta saptamana incepe luni 26.11.2012 ora 0,00 si se incheie duminica 02.12.2012 ora 23,50

Premiu
O masa pentru doua persoane la Taverna Pescărească "La Zavat"

sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Surpriza de la Covalact De Tara

Astazi am avut placuta surpriza sa primesc un colet cu delicioasele produse Covalact De Tara.
Multumesc Covalact De Tara!


vineri, 23 noiembrie 2012

Chef Mihai Neacsu de la restaurantul Casa Di Franco din Focsani, a gatit pentru dumneavoastra


Rulouri de vinete cu carne  
Chef Mihai Neacsu de la restaurantul Casa Di Franco din Focsani, a gatit pentru cititorii blogului Retete de mancaruri.




  •                                                                                                Str.Gari n.3
  •                                                                                 620012 Focsani, Romania
  •                                                                                               Rezervari la 
  • 0751868549
    0728941005
    0761310060





         
Ingrediente pentru  10 portii:
Vinete 1,5 kg
Carne toccata 1,5 kg
Pulpa de rosii 0,5 kg          
Mozzarella 0,5 kg
Salata verde 0,2 kg
Sare 0,005 kg
Piper 0,005kg

MOD DE PREPARARE :
Vinetele se feliaza pe lung in fasii de 4 mm asa fel incat sa obtinem fasii de 5 cm/ 10 cm . Se ung cu ulei  sa nu ozideze imediat . Se ia carnea tocata si se amesteca cu sare un pic de usturoi , piper si patrunjel . Se fac rulouri de vinete cu carne  3 bucati , se pun pe o tava de pizza unsa in prealabil cu ulei cu incheietura in jos, se introduce la cuptor. La jumatatea copturii se presara mozzarella  pentru gratinare. Intr-o tigaie separata se incalzeste pulpa de rosii cu putina apa ,sare, piper , ulei de masline si oregano. Dupa ce se scot rulourile gratinate din cuptor se aseaza pe farfurie turnandu-se sosul pe langa ele . Se orneza conform cu poza
Atentie :
In prima parte de coptura a rulourilor temperatura in cuptur trebuie sa fie de 180 grade iar pe sfarsit pentru ai da culoare se ririca temperature la 220 grade pana se obtine culoare dorita avand grija sa nu ardem vinetele!!!!!!!!!

joi, 22 noiembrie 2012

Retete Culinare - Macaroane cu branza



Ingrediente:
50g baghetă pâine (veche de vreo 2 zile e ideal)
350g paste scurte
250g brânză cheddar
50g parmezan
500ml lapte
3 linguri de unt
1-2 căței de usturoi
1 linguriță pudră de muștar (eu am pisat niște boabe de muștar în mojar)
3 linguri făină

Preparare:
Se încinge cuptorul la 200ºC/ gaz 6.
Se stopește bagheta de pâine tocată cu o lingură de unt topit, sare și piper și se coace până devine crocantă.
.
Se fierb pastele cu 2 minute mai puțin decât este indicat pe ambalaj 


Se topesc 2 linguri de unt într-o tigaie, se adaugă usturoiul tocat fin și pudra de muștar și se călesc 1 minut .


Apoi se adaugă cele 3 linguri de făină și se amestecă. După încă 1 minut, se adaugă laptele și se amestecă pentru a se obține un sos. Se lasă la fiert ușor 5 minute, amestecând până se îngroașă .

Se ia de pe foc, apoi se adaugă brânza cheddar și parmezanul, date prin răzătoare. Se amestecă pastele cu sosul, apoi se răstoarnă într-un vas termorezistent și se pun deasupra pâinea și restul de parmezan ras.

Se coace compoziția 20 de minute, până devine crocantă și aurie.



Poftă bună!

Concurs pentru bloggeri culinari "FISSLER BY KIKA - EXCELENTA IN BUCATARIE"




"FISSLER BY KIKA - EXCELENTA IN BUCATARIE"

Anul acesta Fissler implineste 10 ani de activitate in Romania!
Si pentru ca orice aniversare trebuie marcata printr-un eveniment deosebit, vom organiza in data de 15.12.2012, ora 13,00, la Magazinul Kika din Militari, un show culinar interactiv prezentat de Chef Gheorg, cunoscutul realizator de emisiuni culinare. Alaturi de Chef Gheorg isi vor arata maiestria si trei bloggeri culinari, desemnati prin concurs.
Concursul "FISSLER BY KIKA - EXCELENTA IN BUCATARIE" va fi organizat pe site-ul www.gatestesanatos.ro si va avea ca parteneri media revista Good Food si blogul Retete de Mancaruri (http://retete-de-mancaruri.blogspot.ro/)
Detalii despre acest eveniment si concurs puteti gasi pe site-ul www.gatestesanatos.ro, pe blogul Retete de Mancaruri si in revista Good Food.


Concurs pentru bloggeri culinari "FISSLER BY KIKA - EXCELENTA IN BUCATARIE"

Concursul va fi jurizat de:
- Chef Gheorg
- 1 reprezentant Fissler
- 1 reprezentat Kika 
-  trei bloggeri culinari: - Kawadri Camelia (aromedinbucatarie.wordpress.com)
                                    - Postolache Violeta (www.caietulcuretete.com)
                                    - Floroaia  Vasile (retete-de-mancaruri.blogspot.ro)
- 1 vot pentru popularitate: - voturi primite de la  vizitatorii site-ului www.gatestesanatos.ro

La acest concurs vor participa doar bloggerii care pot lua parte la evenimentul din data de 15.12.2012 ce va fi organizat la magazinul Kika din Bucuresti!
Premiile vor fi inmanate in cadrul evenimentului.

Premii:
Locul 1. O oala sub presiune de 6 l marca Fissler.
Locul 2. O oala sub presiune de 4,5 l marca Fissler.
Locul 3. O oala sub presiune de 3,5 l marca Fissler.

 Cei trei castigatori vor participa alaturi de Chef Gheorg la showul culinar organizat de Fissler si Kika in data de 15.12.2012

Regulament:
1. Sa fiti detinatorul unui blog culinar activ, cu cel putin 50 de postari.
2. Postati pe site-ul www.gatestesanatos.ro o reteta de suflet, cu care va mandriti.
3. Adaugati la postare trei poze cu preparatul.
4. Reteta si pozele trebuie sa va apartina.
5. Puneti pe blogul dumneavoastra bannerul cu Fissler si Kika pe care il veti putea descarca de pe www.gatestesanatos.ro



Perioada concursului
Postarea retetelor 23.11.2012  -  05.12.2012.
Votarea retetelor pe site 06.12.2012 - 10.12.2012 ora 24.00
Anuntarea celor trei  castigatori se face in data de 11.12.2012 pe site-ul gatestesanatos.ro, pe blogul retete-de-mancaruri.blogspot.ro si pe pagina de facebook gatestesanatos.





miercuri, 21 noiembrie 2012

Macrou cu legume la cuptor



Ingrediente:
- 3 bucati macrou
- 3 morcovi
- 3 ardei
- 3 rosii
- 1 ceapa
- 1 lamaie taiata felii
- sare, piper


Preparare:
Se curata. se spala si se taie intrei bucati fiecare macrou.
Legumele se spala, se curata si se taie grosier.
Intr-o tava termorezistenta punem legumele taiate si deasupra bucatile de peste si peste peste feliile de lamaie. Punem apa cat sa treaca un pic peste macrou.
Dam la cuptor pana scade apa si macroul s-a rumenit.
Pofta buna!

marți, 20 noiembrie 2012

Cartofi frantuzesti a la Grasu64



Ingrediente:
- 1,5 kg cartofi
- 200 g branza
- 3 carnaciori oltenesti
- 5 oua
- ulei
- marar (eu am pus uscat), cimbru
- sare piper
 
Si o poza cu tava mea cea zgariata, dar de care nu ma indur sa o arunc. Aveti voie sa radeti de mine!


Preparare:
Curatam cartofii, ii taiem in jumatate pe lung si fiecare jumatate in patru. Punem cartofii la fiert in apa cu sare, pentru 20 de minute. Dupa ce s-au fiert cartofii, ii scurgem de apa si ii punem intr-o tava termorezistenta (eu am folosit o tava mare de tarta). Amestecam carofii cu ulei, marar, cimbru si ii dam la cuptor pentru 15-20 de minute.
Cat stau cartofii la cuptor pisam cu furculita branza si o amestecam  cu ouale batute bine.
Cand sau rumenit cartofii, punem peste ei branza cu ouale si deasupra carnatii taiati bucatele si dam la cuptor pentru alte 15-20 de minute (pana se rumeneste frumos).
Pofta buna!

luni, 19 noiembrie 2012

Concurs - Taverna Pescărească "La Zavat" te baga cu picioarele sub masa - editia a doua


Taverna Pescărească "La Zavat" te baga cu picioarele sub masa

Taverna La Zavat din Popa Nan nr.16, mi se pare locul potrivit pentru o ieșire cu prietenii într-o seară din timpul săptămânii și, mai ales pentru iubitorii de pește, un loc bun pentru reuniuni sau petreceri private

Taverna Pescărească "La Zavat" si blogul Retete de mancaruri te premiaza!
Esti invitată împreună cu cineva drag să savurezi o masă delicioasă (doua feluri de mancare si bautura) la Taverna Pescărească "La Zavat"pe str.Popa Nan 16.
Din păcate, Bucureștiul nu are atât de multe restaurante cu specific pescăresc pe cât mi-ar fi plăcut mie. Mâncăruri cu pește sau fructe de mare găsești mai peste tot. Însă puține restaurante se pot lăuda că au pește proaspăt sau că știu să-l gătească.




Regulile concursului sunt:


1. Da like paginii de Facebook Taverna La Zavat (clik aici).
2. Da like paginii de Facebook Retete de mancaruri (clik aici)
3. Urmăreşte blogul Retete de mancaruri prin Google Friend Connect (vezi in coloana din dreapta a blogului unde scrie Inscrieti-va pe acest site).
4. Dă share pozei de concurs de aici.
5.Lasa un comentariu la aceasta postare in care sa ne spui:
- numele cu care ai dat like paginii Taverna La Zavat
- numele cu care ai dat like la pagina Retete de mancaruri
- numele cu care te-ai inscris pe acest site
- numele cu care ai dat share pozei de concurs
- adresa ta de email

ATENTIE!!!

Toate regulile acestui concurs sunt obligatorii. Cei care nu respecta chiar si una dintre reguli, nu vor fi inscrisi in concurs!!!

Concursul din aceasta saptamana incepe luni 19.11.2012 ora 0,00 si se incheie duminica 25.11.2012 ora 23,50

Premiu
O masa pentru doua persoane la Taverna Pescărească "La Zavat"


CASTIGATORUL CONCURSULUI ESTE NR.12 - DOAMNA ADRIANA DUMITRU, FELICITARI!
ASTEPT UN EMAIL CU NUMARUL DE TELEFON, SA STABILIM ZIUA SI ORA  IN CARE VETI SERVI O MASA IN DOI LA RESTAURANTUL TAVERNA PESCAREASCA LA ZAVAT.


miercuri, 14 noiembrie 2012

Retete - Oua umplute

Ingrediente:
- 12 oua
- 2-3 castraveti acrii
- 100g smantana
- 1 lingura mustar
- sare, piper
Pentru maioneza
- 1 ou crud
- 200 ml ulei
- 1 lingurita mustar
- 1 lingura zeama de lamaie
- un praf de sare

Preparare:
Spalam ouale, le punem intr-un vas acoperite de apa si le dam la fiert pentru cel putin 15 minute. Le scurgem de apa in care au fiert si punem peste ele apa rece si le mai lasam 15 minute (asa se vor curata mai usor de coaja).

Cat timp se fierb ouale facem maioneza, care de fapt este gata in doua minute...da, da ati citit bine!
In vasul de la mixerul vertical masuram 200 ml ulei, adaugam oul crud si intreg, lingurita de mustar, lingura cu zeama de lamaie, praful de sare si mixam. In reteta originala se folosec 300 ml ulei, eu am folosit doar 200 si totul este OK!




 Cand s-au racit ouale le curatam de coaja cu grija,  le taiem in jumatate pe lung si scoatem cu grija galbenusurile. Am repetat "cu grija" pentru ca sunt operatii delicate de care depinde aspectul oualelor umplute!





Dam prin razatoarea cu ochiuri mici ouale si le frecam bine cu lingura de mustar si smantana. Adaugam castravetii dati prin razatoarea cu ochiuri mici si storsi bine de zeama si condimentam dupa gust. Punem si maioneza ( eu am pus-o toata, voi pueti sa puneti cate o lingura si sa amestecati, gustati si daca mai trebuie mai puneti cate o lingura pana ajungeti la gustul dorit) si amestecam bine.
Umplem jumatatile de ou cu aceasta compozitie si ornam cu ce avem la indemna, dupa inspiratia fiecaruia. Eu am ornat ouale umplute cu morcov si castravete acru.
Dam ouale umplute la frigider pentru cel putin doua ore. Sevim ca aperitiv.
Pofta buna!

Sarmale cu mamaliga




Daca vreti reteta de sarmale sau de mamaliga, lasati un comentariu!
Pofta buna!

luni, 12 noiembrie 2012

Lista castigatorilor la concursul "www.gastromag.ro Totul pentru bucataria ta !"

www.gastromag.ro si Retete de mancaruri, multumesc tuturor participantilor la acest concurs!!!
Cei trei fericiti castigatori sunt:
Locul 1
MIHAELA HUTU

Locul 2
GemBerd

Locul 3

RALU RIVER


Felicitari castigatorilor si asteptam un email la retete.mancaruri@yahoo.com, cu numele din buletin, adresa completa unde vreti sa fie livrat premiul si numarul de telefon!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...