marți, 31 august 2010

Retete culinare - Placinta cu smantana

Reteta si pozele apartin prietenei mele Diana IMPERFECTADARONESTA.
Multumesc, Diana!




Ingrediente:

- 300 g aluat de patiserie ( eu il fac acum in MP :) )
- 6 oua
- 1 ceasca smantana
- 125 g slaninuta ( bacon )
- 2 legaturi de patrunjel
- sare
- boia
- piper
- ulei

Preparare:

Se intinde aluatul intr-o forma rotunda (D-30 cm), unsa. Se taie aluatul ce depaseste marginile tavii.
Se bate smantana si se amesteca cu patrunjelul tocat fin, slaninuta taiata fasii, doua oua batute si restul condimentelor.
Se toarna compozitia obtinuta peste aluat, se sparg deasupra cele 4 oua ramase si se da la cuptorul preincalzit ptr 30-35 de minute, sa se rumenesca frumos.
Este delicioasa!
Pofta buna!

luni, 30 august 2010

Retete - Chec cu smochine

Reteta si pozele apartin prietenei mele Diana IMPERFECTADARONESTA.
Multumesc, Diana!





Ingrediente

- 7 oua
- 210 g zahar
- 210 g faina
- un praf de sare
- 150 g smochine
- 150 g rahat rosu
- 1 esenta de vanilie
Aceasta reteta in original , n-are si un stimulent de crestere dar , eu consider c-ar trebui , voi procedati cum doriti.

Preparare:

Se taie smochinele in sferturi. Se bat albusurile spuma tare cu-n praf de sare si cu zaharul , se adauga galbenusurile , esenta si treptat , faina cernuta ( ptr o buna oxigenare ) amestecandu-se ( se stieeeeeeeeeee ) de sus in jos .
Cand faina a fost incorporata omogen, se toarna aluatul obtinut intr-o tava unsa si tapetata, se aseaza smochinele si rahatul taiat cubulete deasupra ( acestea se vor lasa in aluat spre baza tavii daca vei ajuta-o , batand-o de masa ptr eliminarea bulelor de aer )
Se va coace in cuptorul preincalzit, timp de 30-35 de minute .
Dupa coacere, se stinge focul si se lasa la racit in cuptor, cu usa intredeschisa.
A fost delicios si ajuta si bila mea care-i mai lenesa. Eu l-am si glazurat un pic cu ciocolata menaj .

duminică, 29 august 2010

Retete - Pui cu ardei

Reteta si pozele apartin prietenei mele Diana IMPERFECTADARONESTA.
Multumesc, Diana!



Ingrediente :

- 1 pui mare
- 2 ardei grasi rosii
- 2 ardei grasi verzi
- 2 cepe mari
- 2-4 catei de usturoi ( cat de mult iti place usturoiul)
- 4 linguri de ulei
- 1 lingura pasta de rosii ( eu pun doua )
- 100 ml supa de pui ( eu fac dintr-un cub )
- 100 ml vin rosu ( eu pun alb ) demidulce
- cimbru verde
- masline verzi umplute cu gogosari ( eu pun doar verzi , ca nu prea gasesc )
- sare
- piper

Preparare:

Se portioneaza puiul , se rumeneste in ulei si se scoate deoparte , mentinandu-se cald .
In acelasi ulei se caleste ceapa taiata rondele ( musai , ptr aspect )si cateii de usturoi ( nu pe cel din casa :)) . se adauga si bucatile de pui , iar cand toate si-au luat gusturile si aromele , se adauga si ardeii taiati tot rondele, maslinele , supa si se lasa sa fiarba 15 min la foc mic , mititel .
Se condimenteaza cu cimbru , sare , piper dupa gust ( eu adaug si-un fir de busuioc ) si se da la cuptor pana se rumeneste de-ti lasa gura apa . Cu 15 minute inainte de a fii gata, punem si vinul.
SPOR LA LUCRU si POFTA BUNA!

sâmbătă, 28 august 2010

Retete - Sufleu de ficat



Reteta si pozele apartin prietenei mele Diana IMPERFECTADARONESTA.
Multumesc, Diana!



Ingrediente :

- 500 g ficat de porc
- 6 oua
- 100 g faina
- 150 g unt
- 350 ml lapte
- 50 g cascaval
- sare
- piper
- patrunjel verde


Prerarare:

Oparesti bine ficatul, il cureti de pielite , il dai prin masina de tocat si-l calesti in 50 g de unt .
Restul de unt se topeste si se amesteca cu faina si laptele si se fierbe , 10-15 min , la foc mic, mestecand mereu. . Se condimenteaza si se lasa sa se raceasca , apoi se adauga pe rand galbenusurile , ficatul si cascavalul ras .
La sfarsit se incorporeaza si albusurile batute spuma . Se toarna compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata si se coace la foc potrivit (150 de grade ) in cuptorul preincalzit , pana cand se rumeneste frumos .Se decoreaza cu nelipsitul patrunjel verde .
POFTA BUNA , este delicios si nu necesita paine ( parerea mea ) si nici garnituri sofisticate , dar fiecare , cum doreste .

vineri, 27 august 2010

Retete - Vinete impanate cu usturoi

Ingrediente:

- 4 vinete, mai micute
- 1 capatana de usturoi
- 2 cepe
- 1 cana cu suc de rosii
- sare, piper macinat
- 3 linguri ulei
- patrunjel

Preparare:

Se curata vinetele si se taie in doua, pe lungime. Se impaneaza cu usturoi si se pun la fiert 20 de minute.
Ceapa se taie marunt si se pune peste vinete impreuna cu sucul de rosii, uleiul, sare, piper si se da la cuptorul incins, pentru 20-30 de minute.
Se scot si se presara cu patrunjel taiat marunt.
Pofta buna!
Am probleme cu aparatul foto - sper cat de repede sa rezolv si sa revin cu poze la fiecare postare.

marți, 24 august 2010

Retete culinare - Tocanita de legume coapte cu pulpe de pui




Ingrediente:

- 6 aredei grasi
- 1,5 kg vinete
- 1/2 kg dovlecei
- 4 rosii mari
- 2 morcovi mari
- 2-3 cepe
- 1 ardei iute
- 6 pulpe superioare
- 200 ml suc de rosii
- 1 pahar de vin alb sec
- ulei
- sare, piper, cimbru
- 3 catei de usturoi
- 3 foi de dafin
- patrunjel

Preparare:

Punem la fiert pulpele cu o ceapa mica, intreaga.
Coacem, pe tabla, ardeii grasi, rosiile, ardeiul iute si o ceapa. Dupa ce s-au copt, le curatam si le taiem cubulete.
Curatam, spalam si taiem cubulete, vinetele si dovleceii. Morcovul il curatam, spalam si il dam prin razatoarea cu ochiuri mici. Taiem marunt o ceapa si cateii de usturoi.
Intr-o cratita incapatoare incingem ulei si calim vinetele cu dovleceii. Adaugam ceapa cruda, usturoiul. Stingem cu sucul de rosii si adaugam restul de legume coapte.
Cand carnea este aproape fiarta, o scoatem din zeama si o dezosam.
Adaugam carnea peste legume si punem 3 foi de dafin, cimbru, piper, sare si zeama in care a fiert carnea si dam la cuptor pana scade sosul la jumatate. Punem vinul si mai lasam 10 minute.
Scoatem de la cuptor si adaugam patrunjelul taiat marunt.
Pofta buna!

luni, 23 august 2010

“Concurs: Asculta-ti muzica preferata cu noul Allview M5 Music!“



Allview Dual SIM M5 Music reprezinta combinatia ideala dintre un telefon mobil si un player muzical.

M5 Music este prevazut cu buton de apelare asociat fiecarui SIM si opereaza in retelele GSM 900/1800 MHz. Are o grosime de numai 12.5 mm, suporta un card extern de pana la 2 GB, vine cu o functie lanterna si camera VGA.
Player-ul audio este controlat cu usurinta datorita butoanelor pozitionate in partea superioara a terminalului iar calitatea auditiei este garantata de castile profi si jack-ul audio de 3.5 mm.
Asculta-ti muzica preferata cu noul Allview M5 Music!

Gasiti concursul la adresa:http://noutati-it.ro/concurs/

joi, 19 august 2010

Cardinal (2E-Prod)si Bucatar Maniac, va invita la un nou concurs.

Retete de odinioara - Galuste cu prune




Ingrediente:

- 1 kg de cartofi
- 1 kg de prune
- 350 gr faina
- 300 gr pesmet
- 1 ou
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita de sare
- 2 lingurite de unt
- 2 lingurite ulei
- scortisoara
- zahar

Preparare:

Curatam, taiem cubulete si punem la fiert cartofii.
Spalam prunele, le taiem in jumatate si scoatem samburii. Le presaram cu zahar si scortisoara si le lasam cca.40 de minute.
Pana ce fierb cartofii, calim pesmetul in cele 2 lingurite de unt, pana devine maroniu. Imediat ce l-am luat de pe foc, punem zaharul, scortisoara si amestecam bine. Cantitatile de zahar si de scortisoara sunt dupa preferintele fiecaruia.
Dupa ce s-au fiert bine cartofii, ii scurgem de apa si ii pisam ca pentru pireu. Adaugam faina, 1 lingurita de sare, una dezahar, 2 de ulei si un ou.
Amestecam totul pana obtinem un aluat moale.
Intr-o cratita mai mare punem sa fiarba apa, cca. 3l, cu sare.
Cu lingura luam aluatul si il aplatizam in mana pudrata cu faina. Punem la mijloc o jumatate de pruna sau o pruna. Formam galuste( bile ) pe care le dam prin faina si le punem pe o farfurie presarata bine cu faina.
Dupa ce apa fierbe, dam focul mai mic si punem galustele. Cand sunt gata se ridica singure la suprafata. Se scot in strecuratoare, cat sant inca calde se tavalesc prin amestecul de pesmet, zahar si scortisoara.
Sunt bune calde, dar si reci.
Pofta buna!

miercuri, 18 august 2010

Retete de odinioara - Colarezi sau frecatei cu lapte




Astazi si-a amintit sotia mea, de colarezii cu lapte pe care ii facea mama ei.Am cautat reteta de colarezi cu lapte si s-a apucat de treaba.
M-am gandit sa impart cu voi reteta facuta de sotia mea, reteta care ne aduce aminte de anii copilariei noastre.

Ingrediente:
- 1 si 1/2 cana de faina
- 2 l de lapte, de preferat, de tara
- 3 linguri cu varf de zahar

Preparare:
Intr-un castron, punem faina, sarea si picuram 2 linguri de lapte. Frecam faina intre degete pana obtinem firmituri de aluat.Cernem apoi frecateii, pentru a scapa de excesul de faina.
Punem laptele la fiert intr0o cratita de tuci sau una cu fundul gros. Cand da laptele in clocot se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste. Punem si colarezii si lasam sa fiarba 5 minute, amestecand de 2-3 ori.
Mancarea aceasta cu iz monahal este gata. Se serveste in strachini de pamant cu lingura de lemn.
Pofta buna!









Poate iti place si:
Ghiveci picant natural
Tort de orez cu piept de curcan
Painicute dulci cu praf de ciocolata

Modifica direct on-line si gratis fotografiile

Un site interesant si util ,semnalat de Panalu 3D (blog in limba romana) este Pho.to.
Cu Pho.to va puteti modifica direct on-line si gratis fotografiile voastre,creand o multime de efecte speciale, animatii, colaje ,creare album si publicare apoi pe web, etc.
Alte multe articole utile gasiti pe Panalu 3D.

marți, 17 august 2010

Retete culinare - Ciorba de perisoare


Ingrediente:
pentru perisoare
- 500 g carne tocata, pui sau amestec de vita cu porc
- 1 cesca orez
- 2 oua
- patrunjel taiat marunt
- sare, piper

pentru ciorba
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 2 ardei, unul rosu si unul verde
- 5 rosii
- 2 cartofi
- 1 l bors
- leustean

Preparare:
Curatam, spalam si tocam morcovul, ceapa, ardeii, rosiile si cartofii. Punem legumele la fiert intr-o oala de 6 l(23 cm), pe care punem cam 3 l de apa.
Cat fierb legumele, facem perisoarele. Amestecam bine carnea tocata cu 2 oua, orezul curatat si spalat, patrunjelul taiat marunt, sare si piper.
Dupa ce au fiert legumele adaugam borsul si lasam sa dea in cateva clocote. Luam cu lingura din compozitia de carne si facem perisoare, sub forma de bilute.
Punem perisoarele in oala cu legume si bors. Lasam sa fiarba la foc moderat cca. 40-60 de minute, in functie de carnea folosita.
Cand sunt gata fierte oprim focul si adaugam leusteanul tocat.
Pofta buna!

Poate iti place si:
Supa de Iaurt
Piept de pui cu felii de mar
Rulouri din pangasius

luni, 16 august 2010

Reteta de limonada - How To Make Lemonade

Retete culinare - Salata de cartofi cu struguri



Ingrediente:

- 3-4 cartofi
- 1 salata verde
- 100 g tofu sau Mozzarella
- cateva linguri de maioneza vegetala
- cateva boabe de struguri, rosii si albi
- cateva rosii cherry
- 50 g nuci
- sare, piper

Preparare:

Spalam cartofii si ii fierbem in apa cu sare. Ii lasam sa se racoreasca, ii curatam de coaja si ii taiem cubulete.
Separat, spalam bine salata si cand s-a zvantat, rupem frunzele fasii. Intr-un castron, amestecam salata cu branza tofu taiata cubulete.
Adaugam cartofii, nucile, boabele de struguri si rosiile cherry.
Amestecam toate ingredientele cu maioneza vegetala si condimentam. Lasam la rece cel putin 15 minute.
Pofta buna!

sâmbătă, 14 august 2010

Retete de la voi - Spaghete italiene



Reteta este trimisa de Silvia Moisa

Ingrediente:

- 500 g carne tocata, porc, vita sau pui
- 1 pachet spaghete italienesti
- 200 g cascaval
- 1 aredi rosu
- 1 ardei verde
- 1 ceapa
- 1 capatana de usturoi
- delikat
- ulei

Preparare:

Luam o cratita si punem apa cam jumatate, adaugam sare si lasam sa clocoteasca. Punem spaghetele italienesti sa fiarba.Cand sunt gata le scurgem si le punem intr-un bol, acoperit cu un capac.
Curatam, spalam si taiem rondele, ceapa ardeii si usturoiul. Luam o tigaie, punem carnea tocata si ulei si calim, apoi punem legumele si putin delikat. Dupa ce se calesc, dam la o parte. Punem spaghetele pe farfurie, radem cascaval peste ele, punem si carnea cu legume si radem cascaval deasupra.
Pofta buna!

Va astept si pe voi cu retete cu poze la urmatoarea adresa de email:
retete.mancaruri@yahoo.com

joi, 12 august 2010

Retete de post - Pasta de masline




Ingrediente:

- 500 g masline fara samburi
- 150 g pesmet
- 100 ml ulei de masline
- 6-7 catei de usturoi
- sare

Preparare:

Intr-un castron mai mare (sau in blender), mixam foarte bine maslinele fara samburi. Adaugam treptat uleiul si mixam usor. Daca se intareste prea tare, mai adaugam putin ulei.
Facem o crema de usturoi: usturoiul zdrobit il frecam cu sare si cu putin ulei, pana obtinem o pasta.
Punem usturoiul peste masline si amestecam. Presaram pesmetul si mixam pana se incorporeaza. Se pastreaza la rece pana la servire.Este foarte buna servita pe paine prajita.
Pofta buna!

Retete de post - Ghiveci picant natural



Ingrediente:

- 6-7 cartofi
- 1 telina mica
- 2 morcovi
- 1-2 ardei grasi
- 1 ardei iute
- 2 cepe
- 1 cana fasole boabe fiarta
- 2-3 foi de dafin
- 1 cutie cu rosii decojite
- 2-3 linguri pasta de tomate
- 500 ml supa de legume
- ulei
- boia de ardei iute
- boabe de piper
- sare, piper macinat

Preparare:

Curatam ceapa, o taiem marunt si o calim in ulei incins. Stingem cu putina supa si adaugam cateva boabe de piper, sare, morcovii, cartofii si telina taiate cubulete.
Lasam cateva minute pe foc. Punem foile de dafin si turnam toata supa de legume in care am dizolvat pasta de tomate.
Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam ardeii curatati si taiati mai mari, rosiile decojite si date prin razatoare si fasolea.
Potrivim gustul de sate, boia iute si piper. Bagam la cuptor sa scada bine. La final, iutim ghiveciul cu arde iute taiat rondele.
Pofta buna!

Retete de post - Paine de casa


Ingrediente:

- 1 kg faina
- 50 g drojdie proaspata
- 2 lingurite cu sare
- 2-3 linguri ulei
- apa calduta (cca. 600 ml.)

Preparare:

Facem maiaua:dizolvam drojdia in 200 g de apa calduta, amestecam cu 4 linguri de faina si lasam sa creasca , 15 minute.
Cernem faina intr-un vas mai mare. Adaugam sarea si amestecam usor.
Facem un gol in mijlocul fainii si turnam acolo maiaua, dupa care turnam treptat apa calduta si framantam energic.Din cand in cand stropim aluatul cu putin ulei.
Aluatul astfel obtinut, il acoperim cu un servet si il lasam la crescut, la caldura, aproximativ 30 de minute.
Aluatul modelat il asezam intr-o forma unsa cu ulei si il crestam cu un cutit. Il lasam la crescut cca. 15 minute, apoi coacem painea in cuptorul incins in prealabil, aproximativ 40-45 minute.
Pofta buna !

miercuri, 11 august 2010

Retete culinare - Ceafa de porc cu ceapa si ciuperci


Ingrediente:

- 4 bucati mari de ceafa de porc
- 250 g ceapa mica
- 250 g ciuperci
- 1 dovlecel
- 150 ml smantana
- 100 ml supa
- 40 g unt
- salvie uscata
- sare, piper

Preparare:

Se curata ceapa si ciupercile si se pun: intregi, taiate in doua sau in patru. Se curata dovlecelul, se spala se taie in doua pe lung, apoi se taie felii.
Se taie carnea in cubulete si se prajeste in unt. Se condimenteaza cu sare, piper si salvie si se scoate din tigaie. Se incalzeste bine cuprorul.
Se calesc in untul din tigaie cepele, ciupercile si dovlecelul cca. 10 minute. Se pun apoi impreuna cu bucatile de carne intr-o forma termoizolanta si se acopera cu folie de aluminiu. Se introduce la cuptor si se coace cca. 30 de minute.
Zeama ramasa in tigaie se stinge cu smantana si cu supa si se ingroasa cu putina faina. Se condimenteaza sosul. Carnea se serveste cu sos Si un pahar de vin rosu.
Pofta buna !

Retete - Tort de orez cu piept de curcan

Ingrediente:

- jumatate de piept de curcan
- 500 g orez
- 200 g cascaval ras
- 150 g smantana
- 4 oua
- 2 ardei grasi, unul rosu si unul verde
- 1 ceapa
- 2 rosii
- 3 linguri ulei
- 2 linguri patrunjel
- sare, piper, boia dulce

Preparare:

Se curata ardeii si se spala. Se curata ceapa, se spala carnea, se sterge, se taie totul marunt si se caleste cca. 5 minute in ulei incins.
Se adauga orezul si se caleste pana devine translucid. Se adauga 1 l de apa, se condimenteaza, se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic cca. 20 de minute. Se raceste.
Se amesteca ouale cu smantana si 150 g cascaval. Se adauga la orez. Se incalzeste cuptorul bine si se unge o forma de tort.
Se transfera orezul in forma si se niveleaza. Se spala rosiile, se taie felii si se aseaza peste orez. Restul de cascala si patrunjelul se presara peste rosii si se coace cca. 20 de minute. Se scoate tortul din forma si se orneaza cu verdeata.
Pofta buna !

marți, 10 august 2010

Retete culinare - Pizza a la Grasu 64 - cu blat subtire



Ingrediente pentru aluat:

- 600 g faina
- un pliculet drojdie uscata
- doua linguri ulei de masline
- o cana de apa calduta
- sare si 1/2 lingurita zahar

Toping:

- salam de porc Angst
- bacon Angst
- feli de branza topita Hochland
- o cutie ciuperci
- suc de rosii Fruttia
- branza tare, de oaie (eu am pus de vaca,de data asta)
- 2 cepe
- sare, piper

Preparare:

Se prepara aluatul ca la reteta Pizza a la Grasu64 - cu blat pufos
Se intinde o foaie subtire. Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu malai. Se pune aluatul in tava (sa acopere peretii la tava).Se inteapa, cu furculita, aluatul si se portioneaza. Se rade branza peste aluat, se pune baconul,salamul si ciupercile, peste care se pun feliile de branza topita, peste ele se pune ceapa taiata fideluta.
Se da la cuptorul incins in prealabil, cam pentru 20 de minute, functie de cuptor.
Se serveste cu ketchup si unpahar de vin rosu, sec.
Pofta buna !

duminică, 8 august 2010

Retete culinare - Crema de fasole uscata a la Grasu64




Ingrediente:

- 300 g fasole uscata fiarta
- 2-3 linguri de smantana
- 2-3 linguri ulei
- 2 catei de usturoi, pisat bine
- piper, sare
- marar

Preparare:

Dam fasolea fiarta prin masina de tocat ( de data asta mi-a fost lene si am pisat-o), pentru a iesi mai cremoasa.
Mixam fasolea cu uleiul.
Adaugam smantana, piperul, sarea, usturoiul si mararul si mixam bine.




Gata crema.Dam la rece.
Este tartinabila.
Pofta buna !

sâmbătă, 7 august 2010

Retete culinare - Fasole uscata cu afumatura




Ingrediente:

- 700 g fasole uscata (eu am avut alba)
- 500 g afumatura (scaricica si gusa)
- 3 cepe
- 1 morcov
- 300 g suc de rosii
- foi de dafin
- telina frunze
- patrunjel si marar
- 2 catei de usturoi
- sare si piper

Preparare:

Se curata, se spala fasolea si se pune la fiert in 3-4 l de apa. Se schimba apa de 2-3 ori.
Cat timp fierbe fasolea, ca sa nu ne plictisim, spalam si taiem gusa si scaricica. Curatam si spalam ceapa si morcovul. Ceapa si usturoiul le taiem marunt si morcovul il dam prin razatoarea cu ochiuri mici.
Intr-o cratita, destul de mare, se incinge ulei si se inabusa afumatura cu ceapa, usturoiul si morcovul. Se sting cu sucul de rosii si cu putina apa. Se pun foile de dafin si piperul, dupa gust si se lasa pe aragaz la foc foarte mic.
Cand fasolea este fiarta bine, se pune in cratita cu afumatura, care am lasat-o la foc mic. Turnam peste apa in care a fiert fasolea, atat cat avem nevoie (eu am pus mai multa sa fie zeama berechet). Lasam sa fiarba cam 30 de minute.
Inainte sa fie gata adaugam sarea si verdeata si mai lasam 2 minute.
Pofta buna!


Citeste si:
Rulouri din pangasius
Lipsa vitaminei B 6 si consecintele ei
Sote din maruntaie de pui

Paine imbracata a la Vasile - Friganele






Uleiuri presate la rece, 100% naturale, puteti cumpara de aici: http://www.2e-prod.ro/produse/

Ingrediente:

- 3-4 oua
- 8 feli de paine(mai veche)
- 150 g branza
- 2-3 linguri lapte
- patrunjel
- sare si piper, dupa gust
- ulei de floarea soarelui presat la rece Cardinal si un cubulet de unt

Preparare:

Dam branza prin razatoarea cu ochiuri mici. Frecam branza cu laptele.Batem bine ouale si le adaugam, treptat, peste branza, amestecand bine. Adaugam si patrunjelul spalat si taiat marunt.Condimentam cu sare si piper.
Punem uleiul si cubuletul de unt la incins. Dam felile de paine prin amestecul de branza, ou, lapte si verdeata si le punem in uleiul incins. Le prajim pe ambele parti pana prind o culoare aurie spre maroniu. Le scoatem pe servetele absorbante.
Se pot servii atat calde cat si reci.
Pofta buna !

vineri, 6 august 2010

Prajituri - Painicute dulci cu praf de ciocolata



Ingrediente:

- 200 g margarina Unirea
- 200 g zahar tos
- 2 linguri zahar pudra cu vanilie
- 2 oua
- 400 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 plic ciocolata calda
- stafide
- alune
- esenta de rom

Preparare:

Se bat bine: margarina, zaharul tos si cel pudra. Se adauga ouale, pe rand si se mixeaza.
Se incorporeaza praful de ciocolata, esenta de rom si stafidele, cate va plac.
Separat, se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul, apoi se incorporeaza in amestecul de margarina.
Din aluatul obtinut se formeaza bastonase care se aseaza in tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet, la o distanta de 3-4 cm una de alta.Se presara cu alune taiate marunt, din cutit.
Painicute se coc 15-20 de minute, in cuptorul incins in prealabil.
Pofta buna!

Reteta este adaptata dupa reteta KitKat Cookies de pe blogul LauraDFood.2


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...